mouseovergrafikk pil venstre mouseovergrafikk pil høyre mousovergrafikk epost mouseovergrafikk facebook mouseovergrafikk google plus mouseovergrafikk rss mouseovergrafikk søk mouseovergrafikk twitter mouseovergrafikk twitter

Kultursnobb.no

Hello! Is it me you're looking for? Hello! Is it me you're looking for?
16. November, 2013

Dødelig drama

Forventninger til høstens sesong av The Walking Dead

En av høstens store TV-happenings er uten tvil The Walking Dead. Serien er inne i sin fjerde sesong, og har du gått lei av sukkersøte Downton Abbey og vil ha litt mer blod og gørr er denne zombieorgien vel verdt en sjanse. Blodet har sprutet og innvoller har blitt slengt veggimellom, og det vil ingen ende ta! Det hele er deilig vulgært.

Konseptet er gjenbruk av beste sort. Vår hovedperson, den stødige familiefaren og politimannen Rick, våkner opp på sykehuset. Verden har forandret seg. En katastrofe har inntruffet, men vi vet på det nåværende tidspunktet ikke hva som faktisk skjedde. Plutselig er befolkningen byttet ut med ravende zombier på jakt etter nytt kjøtt. Rick tror han er den siste mannen på jorden, men finner snart en liten gruppe overlevende, og både kona og sønnen er tilfeldigvis blant dem. Flaks for Rick, gitt! De må tilpasse seg en brutal verden hvor ingen er vegetarianere. Det er selvfølgelig også slik at hvis du blir bitt av en zombie tar det ikke lange stunden før du forvandles til en selv. Faktisk blir du til en zombie når du dør uansett. Grunnen til det? Alle er smittet! Tada! Med hva? Tja, et eller annet zombievirus antar jeg. Dette er ikke oppklart enda, men jeg venter i spenning. Det var til og med et tilfelle hvor en av karakterene gjennomgikk zombiemetamorfosen uten å være død en gang. Dette var for øvrig elskeren til Ricks kone, så en kan vel si at he had it coming. Nåja, nok om det. Det er altså en del løse tråder for manusforfatterne å nøste opp i, og det håper jeg også at de gjør og at The Walking Dead ikke lider samme skjebne som Lost eller Homeland. (Hva skjer egentlig med Homeland for tida? Det foreløpige høydepunktet i tredje sesong var da Quinn dusja.) Men, hva er altså mine forventninger til sesong 4 av zombieshcmobie?

  • Flere innvoller, flere gapende sår og flere syke syke zombier. Her tror jeg faktisk de innfrir.
  • Carl må være en av de mest irriterende drittungene på lenge. Bortsett fra Homeland-Dana og Nashville-Mattie. De burde danne en gjeng. Jeg ofrer gladelig Carl til en eller annen kjøttetende zombie, men jeg har for mye omsorg for Rick til at ønsket mitt bør gå i oppfyllelse. Rick hadde garantert tatt sin død av det, og da ville jo hele serien fullstendig mistet mål og mening.
  • Apropos Rick lurer jeg på hvor lenge han kommer til å stå ved innhegningen og se surmulende utover zombielandskapet. Noe må skje! Kanskje må noe skje med Beth?
  • Carol og Daryl er ikke bare mine favorittkarakterer, de er jo også helt klart meant to be! Jeg blir så sykt vonbroten hvis noe skjer med en av de to, eller begge for den saks skyld. Carol kalte Daryl for pookie i episode 1 i denne sesongen, og spenningen mellom de to har vært ganske så åpenbar. Carol forandret seg fra å være en frustrert frue til å bli seriens kuleste dame. Carol for president! Herr Daryl har også gått gjennom diverse kjipe ting og blitt en aldri så liten kjernekar. Det må bare bli noe her.
  • Glenn må dø. Eller Maggie. Her har alt vært rosenrødt for lenge. Begge har egentlig utspilt sin rolle. Det er k j e d e l i g.
  • Vetrinæren Hershel har tidligere blitt bitt og måtte amputere beinet. Han har blitt en av de trygge og faste holdepunktene i serien. Jeg tror han kommer til å ha litt samme rolle som Moses. Blir med helt til slutt og får se det forjettede land før han segner om og dør av alderdom og utmattelse.
  • Michonne kommer til å smile mer.
  • Rick dreper alle. Nææ, ikke så sannsynlig, men det hadde nå vært en festlig avslutning på det hele.