mouseovergrafikk pil venstre mouseovergrafikk pil høyre mousovergrafikk epost mouseovergrafikk facebook mouseovergrafikk google plus mouseovergrafikk rss mouseovergrafikk søk mouseovergrafikk twitter mouseovergrafikk twitter

Kultursnobb.no

Oh Johnny, oh oh
22. oktober, 2012

Hei Johnny,

Du har jo startet forlag, du. Vet du, det synes jeg er flott. Jeg må ærlig innrømme at jeg synes dine rolleprestasjoner i beste fall er middelmådige, men jeg har jo skjønt at du er en intellektuell fyr med sans for skakkjørte mannlige romanfigurer. Det er ikke noe galt i det, overhodet ikke, men har du tenkt på å variere litt?

Men, til poenget. Jeg vil først og fremst gratulere deg med Infinitum Nihil (som jeg måtte google). Jeg skjønte at det betød “nothing is forever”. Fett navn! Jada, det er også navnet på produksjonsselskapet ditt. Såpass har jeg fått med meg. Filmene dine skal jeg ikke legge meg opp i, selv om du har gjort mang en feil. Bokutgivelsene dine derimot, de skal jeg legge meg opp i. Når det kommer til ditt valg av bøker tror jeg nemlig vi bør ta oss en prat. Jeg forsto det slik at du har bestemt deg for å gi ut en bok om Bob Dylan. Jeg har full forståelse for at dette har vært en drøm for deg og at gamle Bob er et idol av noe slag. Det er sikkert lurt også, med tanke på salg, mener jeg. Likevel, blir det ikke litt vel forutsigbart? Behøver vi enda en bok om Bob Dylan? Er det ikke greit nå? Han er jo ikke død en gang.

Så til din andre utgivelse. Woodie Guthries roman, House of Earth. Dette synes jeg er hakket mer spennende. Det gir unektelig sommerspurver i magen å finne en skjult skatt. Jeg bare håper det er en skjult skatt og ikke noe Guthrie raska sammen en tung whiskeydag.

Du sier du vil satse på autentiske stemmer. Det høres bra ut. Jeg håper du tør å gi ut bøker andre forlag ikke våger å satse på. Si ifra hvis du trenger en feministisk litteraturviter. Med tanke på de allerede planlagte utgivelsene dine ser det ut som om du kan trenge en.

Vennlig hilsen,

Kultursnobb

P.S. Kan du ta av deg de solbrillene? Takk.