mouseovergrafikk pil venstre mouseovergrafikk pil høyre mousovergrafikk epost mouseovergrafikk facebook mouseovergrafikk google plus mouseovergrafikk rss mouseovergrafikk søk mouseovergrafikk twitter mouseovergrafikk twitter

Kultursnobb.no

Vil Andrew og Carey være vår Theo og Pippa? Vil Andrew og Carey være vår Theo og Pippa?
4. august, 2014

Kjære Warner Bros

Kultursnobb som castingagent

Kjære Warner Bros,

Det ble nettopp kjent at dere har kjøpt filmrettighetene til den svimlende gode The Goldfinch av Donna Tartt. Gratulerer! Jeg gleder meg stort til å se filmatiseringen av denne romanen som lider av en så deilig dickensk hybris. Nå er det jo en gang sånn at mye av denne filmen vil hvile på skuespillernes skuldre. For å hjelpe dere har jeg ligget sønvløs hele helgen og tenkt på hvem som kan passe best i hvilke roller. Her følger derfor en liste med forslag. Bare ta kontakt hvis det er noe mer dere lurer på. Jeg er bare glad for å kunne hjelpe til.

Theos mor

Jeg kunne ønsker Cate Blanchett eller Annette Bening var yngre. Men hadde jeg kunne velge fra øverste hylle måtte det blitt Patricia Clarkson. En ung Patricia Clarkson. Jeg har virkelig vridd hjernen min for å finne en passende skuespiller i mammalder. Jeg har et kanskje litt uortodoks forslag. Lizzy Caplan har jo vist seg å være riktig så glimrende i serien Masters of Sex. Jeg tror hun faktisk kunne passet ganske bra som den intelligente, varme og litt vimsete moren. Vi kan gjerne kalle inn Elisabeth Moss sånn for syns skyld. Det samme med Kate Winslet. Eller Bryce Dallas Howard. Jeg holder likevel en knapp på Lizzy Caplan. Tusenkronerspørsmålet er selvfølgelig hvem som blir mest troverdig i formidlingen av flamsk malerkunst.

Theos far

Jon Hamm! Ja, selvfølgelig. Først tenkte jeg meg Jon Hamm som herr Barbour, men Hamm har denne gutteaktige og rampete kvaliteten ved seg som gjør han passende for den kjekke, men helt håpløse Larry. Jeg har også sett Mark Ruffalo bli foreslått, og den er ikke dum heller.

Boris

Det har vært nevnt før, og jeg synes det er en glimrende idé. Selvfølgelig skal Adam Driver få rollen som Boris. Ukrainsk splitter pine gal alkoholiker som har draget på damene vil falle lett for herr Driver. Her kan han virkelig få utfolde seg.

Xandra

Sally Hawkins ville vært aldeles strålende som den trashy Xandra! Jeg bare ringer Sally, jeg. Så er det gjort, liksom.

Pippa

Ingen andre enn Carey Mulligan ville vært riktig som Pippa. Prestasjonene hennes i for eksempel Shame og An Education viser at hun hadde vært helt perfekt som Pippa. Hun har en så sår kvalitet i seg som bare siver litt ut, det blir aldri for mye, aldri melodramatisk. Bare veldig, veldig bra. Vi husker jo fortsatt hvordan hun sang New York, New York i filmen Shame. Hallo tristesse! Hvis Dakota Fanning kan slutte å vokse prøver vi henne som den unge Pippa. Stol på meg!

Hobie

Hva med Ian Holm? Hele Hobie er jo litt hobbitaktig. Godtroende, søt og glad i gamle ting. Samtidig har han et alvor i seg. Han glimtet virkelig til i Garden State.

Horst

Underveis i lesingen lette jeg etter en rolle som kunne passe Peter Dinklage. Så kom han endelig. Den kunstelskende kriminelle med den tyske aksenten. Dinklage, denne er til deg!

Herr Barbour

Med en gang jeg la fra meg tanken om Hamm som herr Barbour fikk jeg en lysende idé. Vi må få jo inn Benedict Cumberbatch på en eller annen måte. Ja, det er faktisk ikke tilrådelig å ikke gi ham en rolle. Cumberbatch ville gjøre det aldeles ypperlig som den kalde og distré Barbour som tvinger den astmatiske sønnen sin til å seile mot hans vilje, noe som fører dem lukt inn i døden.

Fru Barbour

Her har jeg tenkt litt. Personlig er nok Gillian Anderson en favoritt til den rollen. Det har selvfølgelig mye å gjøre med hennes innsats som Miss Havisham i Great Expectations. Fru Barbour har på mange måter en liten Miss Havisham i seg. Om enn ikke like grusom.

Kitsey

Michelle Dockery, selvfølgelig. Det var vel ganske innlysende? Kald og pen, også fører hun seg så godt!

Theo

For guds skyld, ikke velg Danielle Radcliffe! Hva med Andrew Garfield? Han kan faktisk gjøre mer enn bare Spiderman. Og sammen med Carey Mulligan  er han jo ganske så god. I tillegg må jeg bare nevne Aaron Paul. Grunnet min dype beundring for Breaking Bad kommer jeg altså ikke unna Arron. Han er litt klysete, veldig på kjøret, fryktelig naiv og lengter bare etter anerkjennelse og nærhet. Hvem høres dette ut som? Jo, Theo!