mouseovergrafikk pil venstre mouseovergrafikk pil høyre mousovergrafikk epost mouseovergrafikk facebook mouseovergrafikk google plus mouseovergrafikk rss mouseovergrafikk søk mouseovergrafikk twitter mouseovergrafikk twitter

Kultursnobb.no

4. august, 2012

Påkledd

Kultursnobb kommenterer

Sommerdebattene handler ofte om feminisme, abort, maskulinitet, såkalt femininisering av skolene, gale bloggere og diverse annet snacks. Kultursnobb ønsker selvfølgelig alle debatter om slike temaer velkommen, med forutsetning om at de holder et visst intellektuelt nivå. Det er det ikke alltid de gjør. (Jeg har aldri skjønt hva som menes med femininisering av skolene, men er sterk motstander av uttrykket.) I tillegg har folk begynt å kle av seg og kalle det kvinnekamp! Dette var nytt for meg. Nå må jeg altså være avkledd for å fremstå som sterk, modig, selvsikker, osv. Mitt behov for å se disse kjendiskvinnene halvnakne er ikke akkurat så stort, og jeg undres over deres motivasjon. Det skuffer meg at både kvinner og menn ønsker å fronte slike holdninger. Det er vel heller ikke spesielt modig å stille opp i trusa med en veltrent og pen kropp som oppfyller samfunnets krav om skjønnhet?

Som feminist blir en ofte beskyldt for diverse artige ting. Denne feministen har heller ikke noe imot nakne kropper. Eller sex. Eller menn. La oss gjerne være nakne og hemningsløse, men ikke bill deg inn at det å posere i såkalte herremagasiner med tung sminke og puppen ute er kvinnekamp. Jeg lurer på om de som gjør dette faktisk er de mest usikre av oss alle. Det er jo virkelig trist at de føler at de ikke er nok eller at de ikke holder mål med klær på. Folkens, vi duger når vi er påkledde også! Tenk det. Jeg ble både glad og oppløftet av . Saken handler  først og fremst om kvinnelige artister som spiller på sex, men jeg henter innlegget fram igjen etter å ha pløyet meg gjennom denne såkalte nakendebatten som har pågått i det siste. Skribenten gir meg håp i disse nakentider. Kan vi også la være å kalle det nakendebatt? På forhånd, takk.