mouseovergrafikk pil venstre mouseovergrafikk pil høyre mousovergrafikk epost mouseovergrafikk facebook mouseovergrafikk google plus mouseovergrafikk rss mouseovergrafikk søk mouseovergrafikk twitter mouseovergrafikk twitter

Kultursnobb.no

Illustrasjon fra "F-ordet" av Marta Breen, Jenny Jordahl og Madeleine Schultz
8. March, 2015

Gratulerer med dagen!

Fordi kampen ikke er over

Det er ikke bare i dag det gjelder å vise samhold, styrke og glede. Det gjelder hver eneste dag. Hver dag skal vi kjempe for et bedre og mer likestilt samfunn. Jeg tror vi klarer det. Jeg vet vi klarer det. Jeg er feminist fordi vold mot kvinner er et enormt problem. Fordi vi ikke lever i et likestilt land, selv om vi har kommet lengre enn mange andre land. Fordi det fortsatt stilles spørsmålstegn ved betydningen av kvinnedagen. Fordi vi har en likestillingsminister som aldri har gått i et tog på 8. mars og ikke kommer til å gjøre det i år heller. Fordi det produseres noe som kalles for jente-lego. Fordi mensen fortsatt kalles jordbæruke og tante rød. Og fordi nei betyr nei.

Det er på tide å ta f-ordet tilbake, en gang for alle. Feminister kommer i alle farger, kjønn og fasonger. Embrace it! Dette er bare begynnelsen, vi kjenner det på hele kroppen, monsteret har våkna!

Dette skriver Marta Breen, Jenny Jordahl og Madeleine Shultz i sin nye bok F-ordet. 155 grunner til å være feminist. Les den, del budskapet og vær feminist du også!

God 8. mars!